Gå til hovedindhold

Solveig

Som daglig leder af plejecentret Gefionshave bruger Solveig Fabricius Kibenich de gode, faglige fortællinger som et aktivt ledelsesværktøj. 

20. dec. 2022
 • Læs op

Indhold

  - På Gefionshave gør vi meget ud af at dyrke de gode historier. På den måde taler vi hinanden op, og det er givende, fortæller Solveig Fabricius Kibenich, der er daglig leder på plejecentret Gefionshave i Horsens Kommune.

  - Vi fejrer de små succeser ved at fortælle om det gode, der sker i hverdagen, og samtidig tage fat på dét, vi skal lære af.

  De gode historier giver ikke kun et smil på læben. Solveig anvender dem også som et strategisk ledelsesværktøj til at skabe sammenhold og energi.

  - At fortælle gode historier løfter ikke kun mig, men også mine medarbejdere, borgerne og de pårørende. Når vi som mennesker har fokus på de ting, der fungerer, og italesætter dem, skaber vi en positiv stemning. Derfor er det hos os vigtigt at fejre selv de små sejre, og at alle bliver set for den indsats, de gør.  

  Den gode historie højner vores fag

  Medarbejderne i ældreplejen i Horsens Kommune kan uddanne sig til 'hverdagsguider'. Fokus på de gode historier er med til at skabe faglig stolthed og selvværd. 

  Læs mere om hverdagsguiderne her